ISO certifikati

ISO 50001:2011

Na osnovi donesene odluke o implementaciji zahtjeva međunarodne norme ISO 9001:2015 i ISO 50001:2011 u postojeći sustav upravljanja kvalitetom i energijom, direktor ECOCORTEC d.o.o. koja se bavi proizvodnjom plastičnih folija za zaštitu od korozije i biorazgradivim plastičnim vrećicama, je definirao slijedeću politiku kvalitete i energije:


POLITIKA KVALITETE I ENERGIJE

Dosljedno postizati vrhunsku kvalitetu naših proizvoda, što ćemo osigurati kontrolom svih karakteristika traženih od kupca te upotrebom visoko kvalitetnih sirovina.

Odnose s kupcima njegovati kroz izravnu osobnu komunikaciju.

Razvijati inovativne proizvode u suradnji s matičnom organizacijom te razvijati inovativne procese proizvodnje      primjerene opremi s kojom raspolažemo.

Educirati zaposlenike s ciljem povećanja stručnosti, savjesnosti i motiviranosti

Osigurati sigurno i produktivno radno okruženje primjenjujući sustavni i standardizirani pristup uz posebnu odgovornost prema zaštiti okoliša.

Koristiti energiju na najučinkovitiji mogući način radi postizanja veće energetske efikasnosti, smanjenja negativnog utjecaja na okoliš i konkurentnijeg poslovanja.

Pri nabavci nove opreme vodit ćemo računa o energetskoj učinkovitosti opreme.

Poštovat ćemo sve primjenjive zakonske propise.

U provedbi procesa rada i kompletnog poslovanja tvrtke uključujemo opredjeljenje za trajno poboljšanje i ispunjavanje zahtjeva sustava kvalitete i energije.

U Belom Manastiru, 01.02.2018.
Direktor: Dijana Zrinski

EcoCortec®-Prva hrvatska tvornica bioplastike dobila ISO 9001 i ISO 50001 certifikat!

Ponosni smo najaviti da je u hrvatskoj tvornici EcoCortec®, najsuvremenijem proizvođaču bioplastike u Europi uspješno proveden ISO 9001 i ISO 50001 certifikacijski audit. Nakon nekoliko mjeseci priprema i završnih radnji tvornica je sada u procesu certificiranja. EcoCortec®je jedna od prvih tvrtki u Hrvatskoj koja je certificirana prema normi za povećanje energetske učinkovitosti ISO 50001. Ovi certifikati će omogućiti optimiziranje poslovanja EcoCortec®-a i dodatno povećati konkurentnost tvornice u njenom poslovanju na globalnom tržištu. Sustav upravljanja kvalitetom osigurat će da se sve aktivnosti u tvornici temelje na maksimalnoj učinkovitosti, sigurnosti i kvaliteti.

Certifikacijski audit je provelo je društvo TÜV Croatia, tvrtka kćer svjetski poznate TÜV NORD grupe. TÜV NORD je globalni lider u tehnološkim uslugama te u području tehničke inspekcije, certifikacije sustava i mnogim drugim područjima a djeluje putem svojih ureda u više od 80 zemalja svijeta.

ISO 50001 za cilj ima povećanje energetske učinkovitosti. U namjeri da se smanje troškovi energije, ali isto tako zaštiti okoliš, trajna optimizacija sustava upravljanja energijom danas je jedan od ključnih čimbenika razvitka uspješnog poslovanja gospodarskih subjekata. Provođenje ove norme omogućuje optimizaciju potrošnje energije, smanjuje se emisija CO2 i učvršćuje svijest zaposlenika o važnosti očuvanja okoliša.

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potreban savjet pošaljite upit našim djelatnicima koji će Vam sa zadovoljstvom odgovoriti!